Home mail me! RSS Feed

A venit timpul ITP-ului !!

Saptamana trecuta mi-am dat seama ca este timpul sa-mi fac ITP-ul mai aveam 2 zile si expira.

Masina mea este un Hyundai Accent 2006 diesel. Am incercat sa gasesc o statie ITP unde sa pot sa fac ITP-ul si a fost destul de greu la HAR dura minim 5 zile pana cand puteam sa merg cu masina acolo.

Am incercat Ciclop dar nici unul dintre cele 2 la care am fost in sectorul 1 nu avea nu stiu ce aparat pentru diesel si asa ca intr-un sfarsit am fost in apropierea targului Autovit la statia ITP din apropiere.

Am sperat ca totul sa dureze cateva minute deoarece aveam programarea facuta cu cateva ora inainte si masina fusese la revizie de curand, deci nici o problema :)

Sau asa am crezut!

La acceleratie alimetarea s-a taiat la 4700 rotatii. Mecanicul care a testat masina mi-a spus ca este in limite dar ca este destul de slab. Nu stiu ce inseamna asta asa ca daca este in limite nici nu ma intereseaza, sa treaca ITP-ul fara probleme era singura mea preocupare.

Din pacate masina mea care are numai 2 ani si 37000 de km nu a trecut ITP-ul din prima deoarece cele 2 becuri spate de la numar erau arse si becul de la stopul central spate era ars si ambele becuri de pozitie erau arse. Uimitor tinand cont ca am fost cu ea la revizie si nimeni nu mi-a zis nimic. Nu cred ca s-au ars chiar toate in acelasi timp in ultima luna. Oricum asta era problema mea pentru ca inainte sa ma prezint la ITP nu am verificat ca totul functioneaza perfect.

Am mers in targ si mi-am schimbat singur becurile mai putin cele de la numar care a fost foarte greu de schimbat deoarece toate suruburile se invarteau in gol. Becurile se schimba foarte usor si costul total a fost de 30 RON pentru toate becurile cumparate din targ de la Autovit.

Daca era sa astept ca sa ma duc la service HAR probabi ca depaseam cele 30 de zile in care eram obligat sa remediez problemele si sa ma prezint din nou la ITP cu masina.

Atenti deoar ca becurile de la luminile de ceata fata trebuie schimbate de personal autorizat deoarece sunt mai greu de demontat.

Asa ca atentie cand mergeti la ITP sa verificati ca totul este ok ca sa platiti bani in plus degeaba.

Un ITP pentru Accent 2006 diesel costa 120 RON.

Cand mai mergeti la revizii cereti expres sa se verifice instalatia electrica si ca totul functioneaza bine pentru ca ei sigur nu fac acest lucru.

Leave a Reply