Home mail me! RSS Feed

Revizie 90000 Km Hyundai Accent

Ei bine am ajuns si la revizia de 90 000 km cu masina. De ceva timp am auzit de o lege care imi permite sa merg cu masina la orice service autorizat RAR si sa imi fac revizia fara sa imi pierd garantia oferita de producator.

Zis si facut am sunat la Hyundai Romania si am vorbit cu persoana responsabila de garantii pentru a ma asigura ca asa este, neavand timp sa caut legea publicata si sa o verific.

Persoana cu care am discutat mi-a spus ca da, legea exista, si ca in teorie pot merge la orice service dar pentru a nu pierde garantia trebuie sa dovedesc ca acel service a urmat procedurile impuse de producator pentru revizie. Am zis: “Super, cum fac asta ?” la care domnul mi-a raspuns ca nu prea am cum si in plus daca cumpar piese de la alt service decat cel Hyundai autorizat trebuie sa demonstrez ca piesele au certificat de autenticitate si origine. Intimplator cei de la King de unde am cumparat piesele originale Hyundai se pare ca aveau asa ceva sau pe aproape, pentru ca domnul de la garantii Hyundai mi-a spus pe un ton foarte iritat ca doar ei au piese originale Hyundai si nimeni altcineva.

Probabil ca aici eram intr-o zona de drept comercial si drepturi de distributie regionale in care nu am mai vrut sa intru pentru ca era o pierdere de timp.

Asa ca m-am dus si mi-am cumparat pisele pentru revizie de la King Auto ca pana acum:

 • Filtru aer – 45 lei
 • Filtru combustibil diesel – 110 lei
 • Filtru polen – 77 lei
 • Filtru Ulei – 45 lei
 • Ulei Mobil Super  S 10W40 5 litri – 117 lei

Total piese: 394 lei

Oferta de revizie completa a celor de la Hyundai Expozitiei era de aproximativ 1100 lei (piese + manopera si un discount de 10% pentru ca aveam un card de fidelitate).

Am facut o programare pentru astazi la ora 8:45. Am ajuns la 8.35 ca sa nu intarzii si sa incurc sistemul. Masina mi-a fost preluata dupa alte 2 persoane care nu stiau/nu vroiau sa astepte la coada. Probabil ca in jurul orei 9.10 masina era predata la service buna de revizie.

Am semnalat o serie de zgomote la niste plastice in fata si o posibila bucsa pe spate care la un test facut la amortiozaore acum 1 saptamana parea slabita.

Mi s-a spus ca dureaza cam 2 ore si ceva. M-am asezat in sala de asteptare si am intrat in vorba cu alte victime care au venit cu masina in service. Fiecare cu problema lui, unul mai fericit, altul mai trist. Dupa aprox. 1 ora si 45 de minute am iesit afara si spre uimirea mea am vazut ca masina se afla inca in parcare si inca nu intrase in service. M-am enervat si am intrat sa discut cu persoana care mi-a luat masina. Acesta mi-a spus pe un ton calm ca nu conteaza ca am programare masina intra cand este loc pe rampa. Am incercat sa-i explic domnului conceptul de programare si i-am reamintit ca atunci cand am sunat sa ma programez am insistat sa mi se spuna daca este aglomerat si pot exista intirzieri. Mi s-a spus ca nu exista probleme.

Probabil ca intirzierea s-a datorat si faptului ca la vreo 40 de min dupa mine a venit un domn cu un Tucson care a fost preluat direct de catre seful de service, domnul Bunescu, si dupa ce a facut cateva ture cu el a fost introdus direct pe rampa inaintea mea si a altor cativa “idioti” care erau de ceva timp acolo.

Intr-un final masina mea a ajuns pe rampa si intamplator era chiar in fata geamului de acvariu din sala de asteptari si am putut vedea tot procesul de revizie.

Totul a durat aproximativ 45 de min, inclusiv schimbarea unei bielete dreapta care s-a constatat  a fi defecta. Am fost intrebat daca vreau sa o schimb, piesa costand 160 lei.

Am zis da cu toate ca stiam ca ea costa probabil mult mai putin in magazinul de piese, dar acum ce mai inseamna 80 de lei in plus.

Am vazut dupa aceea ca masina a fost dusa la un test de motor si la unul de frane si amortizoare cu toate ca eu nu am cerut acest lucru si chiar am spus ca i-am facut un astfel de test cu o saptamana inainte si ca totul era ok, mai putin acel zgomot.

Intr-un final pe la ora 13:40 am primit masina si un frumos deviz de plata de 463 lei. Care continea urmatoarele:

 • Bieleta antiruliu – 150 lei
 • Bec Philips plafoniera – 2 lei
 • Bec stop – 4 lei
 • Manopera revizie 90000km – 154 lei
 • Manopera testare motor – 26 lei
 • Manopera testare frane si amortizoare – 43 lei
 • Manopera inlocuire bieleta – 33 lei
 • Manopera inlocuire fitru polen – 17 lei
 • Manopera inlocuire bec numar – 17 lei
 • Manopera inlocuire bec frana – 17 lei

Total 463 lei

Cu tristete in suflet am platit, incurajat fiind de gandul ca nu am sa mai pun niciodata piciorul in acest service acum ca masina nu mai este in garantie.

La plecare am completat un chestionar de satisfactie in care am dat pe buna dreptate o serie de calificative proaste.

In jurul orei 17 am fost contactat de o doamna de la Hyundai care se ocupa de aceste chestionare de satisfactie, i-am explicat care au fost problemele si faptul ca in decursul a celor 4 ani pe care i-am petrecut pe la service-ul lor lucrurile au fost in general mizerabile dar ca parca in ultimii ani s-au mai imbunatatit putin.

Mi-am exprimat si nemultumirea legata de politica de preturi a acestui service si de faptul ca de cele mai multe ori problemele avute au fost de nesimtire si nu de eroare la locul de munca.

Co toate ca in sala de asteptare astazi erau alte 3 persone care se aflau in aceiasi situatie ca mine  se pare ca eu am fost singurul nemultumit. Lucru care ma mira deoarece doi domni chiar au vrut sa-si ia masina si sa plece dupa ce aceasta a stat urcata pe rampa si timp de 2 ore si nimeni nu s-a uitat la ea.

Prin urmare revizia m-a costat in total cu bieleta  si restul de becuri si mizerii cu care m-au incarcat: 857 lei

Care a fost oricum mult sub suma de 1100 lei propusa initial de Hyundai pentru revizie la care daca adaugam si piesa schimbata ajungeam la 1400 lei lejer.

5 Responses to “Revizie 90000 Km Hyundai Accent”

Leave a Reply