Home mail me! RSS Feed

A venit iarna

A venit iarna si este timpul pentru o verificare generala.

Momentan am schimbat cauciucurile de vara cu cele de iarna. Am cumparat 2 cauciucuri de iarna saptamana trecuta marca Tigar pentru 180 de lei bucata. Pretul este decent fata de ce am vazut pe piata. Problema a fost ca acolo unde le-am cumparat mi-au rupt un prezon in timp ce demontau rotile de vara. Distractie maxima pentru mine pentru ca era sambata si nu prea aveam unde sa ma duc sa-l schimb.

Cei de la serviceul unde s-a intimplat problema mi-au spus sa ma duc la un alt service luni sa-l repar si ei imi vor deconta reparatia. Am fost la King Euroservice si l-am inlocuit. A durat cam o ora si ceva pentru a fost necesar sa dea roata jos, discul de frana si inca niste suruburi, destul de complicat si s-a lasat si cu multe ciocane. Tota povestea m-a costat 120 lei. Piesele au fost ieftine ( prezonul si piulita de prindere) manopera a fost parca 80 de lei. Serviceul de roti a fost ok si mi-a decontat reparatia asa cum au promis ( chiar am fost uimit pentru ca cinstit nu ma asteptam sa o faca) tepa mea a fos tdoar timpul pierdut.

Astazi in schimb din cauza frigului nu mai pornea masina. Bateria este veche o am de 5 ani si sunt sigur ca acesta este motivul principal pentru care masina nu mai pornea.

Urmeaza zilele acestea sa cumpar si o baterie noua. Se pare ca o data cu venirea frigului au inceput sa curga si cheltuielile pentru masina. In alta ordine de idei consumul pe timp de iarna este enorm la masina asta. Am facut un calcul si doar cu mers in oras am scos un consum de 9,5 %. Mie mi se pare un consum enorm pentru un motor diesel de 1.5.

Leave a Reply